2.24.2008

Movie time

Två väldigt bra filmer har jag sett denna helg. Den ena var Into the wild och den andra Lars and the real girl. Jag rekommendera verkligen dessa två filmer.

Into the wild är inspirerad av en verklig händelse, och en riktig bra sådan film. Huvudrollen spelas av Emile Hirsch, han gör sig av med alla moderna nödvändigheter som mobil, pengar o s v och beger sig sedan ut på äventyr. Målet är Alaska. Filmen är ganska lång men den blir aldrig tråkig utan är intressant hela tiden. Jag säger bara: Se den!

Lars and the real girl trodde jag skulle vara en ganska dålig komedi när man ser titeln och läser ploten, men den visar sig istället vara en helt underbar film. Det är inte så konstigt att den är Oscarsnominerad. Ryan Gosling är suverän i denna film, han lyckas spela mot en docka med sådan övertygelse att det helt plötsligt känns som att dockan är levande. Denna film är också ett gott exempel på att man ska ha förståelse för allt man anser onormalt, det du anser onormalt kanske är helt normalt för någon annan.

Inga kommentarer: